זכויות הסובלים מאוסטאומיאליטיס

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם מיד

זכויות הסובלים מאוסטאומיאליטיספגיעה בעצם יכולה לנבוע מסיבות שונות. פגיעה בעצם יכולה להיות תוצאה של חבלה קשה, בריחת סידן או מצבים דלקתיים. פגיעה בעצם שהינה תוצאה דלקתית של זיהום חיידקי נקראת בשם אוסטאומיאליטיס.

הדלקת יכולה להתחיל בפצע קטן שמזדהם ומאפשר כניסה של חיידקים ממשפחת הסטפילוקוקוס. במידה והגוף לא מצליח להתגבר על הזיהום עשוי הדבר להביא להשלכות לא פשוטות וארוכות טווח.

במידה וכך הדבר, ניתן לפנות לגופים שונים ובראשם ביטוח לאומי על מנת לממש את הזכויות המגיעות לחולים במחלות קשות הסובלים מירידה בתפקוד.

המחלה והזכויות הרפואיות

ראוי לציין שאוסטאומיאליטיס יכולה להיות מחלה קלה למדי במידה והגוף מגיב היטב לטיפול באנטיביוטיקה, אך לא תמיד זהו המצב. מי שחלה במחלה, אף לפני מימוש האפשרות לפנות לביטוח לאומי, זכאי לעבור אבחון רפואי מקיף שנעשה בקופת החולים או אף בבית החולים.

במהלך האבחון עשוי החולה לעבור בדיקה פיזית, להידרש למיפוי עצמות, צילום רנטגן, בדיקת דם. יש מצבים שבהם יומלץ על ניתוח, בכדי להסיר את רקמת העצם הפגועה וכדי למנוע את התפשטות המאורע הדלקתי. יצוין שבמקרים קשים עשויה הדלקת להביא לפגיעה לא רק בחלק החיצון של העצם אלא גם בחלקים הפנימיים ובמוח העצמות. תוך כדי כך עלולים להיווצר קרישי דם והלשכות נוספות.

בקרב חלק מהחולים עשויה הפגיעה להפוך למחלה כרונית. במקרים כאלה עשוי החולה להיות זכאי לתרופות בהתאם למצבו. נציין שהחולה הכרוני בישראל זכאי לתקרת תשלום מקסימלית עבור תרופות. מעבר למענה הרפואי ובמידה והחולה חווה פגיעה מתמשכת בתפקוד, ניתן לפנות לביטוח לאומי כדי לבדוק אילו זכויות יגיעו לו בהתאם למצבו הרפואי – תפקודי.

אוסטאומיאליטיס ואחוזי נכות

הדרך למימוש זכויות רפואיות מול ביטוח לאומי לסובלים מאוסטאומיאליטיס או פגיעות אחרות בעצמות השלד או המפרקים מתחילה בהגשת תביעה. רק הגשת תביעה לביטוח לאומי, מגובה במסמכים ולעיתים גם בחוות דעת רפואית מומסכת, תאפשר לחולה להתחיל במסלול של קביעת אחוזי נכות.

אחוזי נכות, יש לדעת, מבוססים לא רק על מחלה או מצב גופני יחיד. במידה והחולה סובל מתסמינים מגוונים וממספר מצבים רפואיים יתבצע שקלול כמקובל ובהתאם לספר התפקוד – ספר המבחנים לנכות כללית ולנפגעי עבודה.

מי שמוגדר כחולה כרוני בעקבות אוסטאומיאליטיס יעבור הליך של וועדה רפואית – מפגש עם רופא אחד לפחות ומזכיר שרושם את פרוטוקול הוועדה. יתכן שהחולה יעבור תשאול קצר ולעיתים גם תתבצע בדיקה רפואית לא ארוכה. בהמשך, תתקבל החלטה לגבי זכאות לנכות.

במידה והחולה מוכר כנכה 40 אחוזים לפחות (ולפחות 25 נכות בשל ליקוי עיקרי) או נכה 60 אחוזים מליקוי יחיד או מכלול ליקויים רפואיים, תהיה זכאות לקצבת נכות. כך, עבור מי שעקב המחלה לא יכול להשתכר למחייתו או שחלה ירידה ניכרת ביכולת ההשתכרות.

קצבה ותגמולים נוספים

החולה באוסטאומיאליטיס שהוכר כנכה עשוי לקבל קצבת נכות חודשית לזמן קצוב או לצמיתות, בהתאם למצב. בנוסף, עשוי החולה להימצא זכאי גם לזכויות נוספות כגון גמלת ניידות או גמלת שירותים מיוחדים. חלק מהחולים בדלקת של העצמות סובלים ממגבלות תנועה, כאבים, צליעה, ירידה בכושר התפקוד של הידיים.

כאשר המגבלות סובבות סביב הרגליים, עשוי החולה לקבל קצבת ניידות באם עמד בקריטריונים המפורטים בספר הליקויים ובאם הרופא מטעם ביטוח לאומי התרשם שהמגבלה מצדיקה זאת. עבור חולים קשים, הזקוקים לפיקוח וליווי צמוד של אדם נוסף במשך כל או מרבית שעות היממה, עשוי החולה לקבל קצבת שירותים מיוחדים. יצוין שנכה עשוי ליהנות מהטבות כספיות שימומשו על ידי פניה לרשויות וגופים נוספים (למשל הנחה בחשבון הטלפון, תחבורה ציבורית, ארנונה).

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

אל תוותרו על הזכויות שלכם, התקשרו עוד היום לעו"ד הראל יטיב! 
השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

073-3753264 דילוג לתוכן