זכאות למענק פטירה

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם מיד

מענק פטירהמותו של אדם קרוב, כרוך מעבר לכאב והצער שבאובדן גם בהוצאות כספיות לא מבוטלות עבור בני המשפחה.

ההוצאות כוללות מימון מצבה, תשלומים שונים לחברה קדישא, וכן מלוות הוצאות אלה במטלות ביורוקרטיות כגון הוצאת תעודת פטירה, רישיון קבורה וקביעת מועד להלוויה.

בני משפחה רבים, במיוחד משפחות המתקיימות מקצבאות הביטוח הלאומי מתקשות לעמוד בהוצאות הרבות הכרוכות בקבורתו של האדם הקרוב. לשם כך מסייעת המדינה למשפחות אלה באמצעות הענקת מענק פטירה.

מהו מענק פטירה?

מענק פטירה הוא סכום כספי המשולם למשפחתו של אדם שנפטר, במידה והמשפחה התקיימה עד למועד זה מאחת מהקצבאות הבאות: קצבת זקנה, קצבת שאירים, קצבת נכות כללית, שירותים מיוחדים לנכים, קצבת נפגעי עבודה או תגמולים למתנדבים.

המענק משולם באופן אוטומטי (אין צורך להגיש בקשה). מדובר במענק חד פעמי (בשנת 2011 עמד גובה המענק על כ 8260 ₪), המשולם לבן או בת הזוג של הנפטר.

במידה ואין לנפטר בן זוג ישולם המענק לילדו של הנפטר. במידה ואין ילדים ישולם המענק לאדם שדאג לקבורתו של הנפטר.

מימון מצבה

מחירי מצבות נעים בין 1500-2000 ₪ למצבה פשוטה ועד 10000 ₪ למצבה מיוחדת ומושקעת. למשפחות שמתקיימות מקצבאות הביטוח הלאומי גם הוצאה של 1500 ₪ הינה הוצאה כבדה.

המוסד לביטוח לאומי אינו מסייע במימון מצבה. ניתן להיעזר בנושא זה בקצבאות אחרות שמשלם המוסד למשפחה:

  • קצבת שאירים – במידה והנפטר/ת השאיר/ה אחריו/יה בן/בת זוג וילדים קטינים מתחת לגיל 18, משלם המוסד לביטוח לאומי קצבת שאירים. ניתן להיעזר בקצבה זו למימון מצבה.
  • קצבת זקנה – במידה והנפטר קיבל קצבת זקנה, ניתן לתבוע את הקצבה עבור החודש האחרון לחיי הנפטר. בכסף זה ניתן להשתמש למימון המצבה.
  • מימון מצבה לנפגעי פעולות איבה: משפחות של נפגעי פעולות איבה זכאיות לקבלת מימון מצבה על ידי המדינה, דרך ביטוח לאומי. למימון זה זכאים בני זוג של ההרוג, הורים שכולים או שאירים אחרים שהיו הקרובים ביותר להרוג. על מנת לקבל את ההחזרים יש לגשת לסניף המוסד לביטוח לאומי בצירוף תעודת פטירה, מסמכים המעידים על נסיבות מותו של ההרוג וקבלות תשלום על המצבה. במידה וההרוג דאג למצבה בעודו בחיים ניתן לקבל החזר כספי עבור מצבה זו.
  • המוסד לביטוח לאומי מממן הקמת מצבה רק לאדם בודד וערירי שאין לו קרובים מדרגה ראשונה (בן זוג, ילדים, אחים וכדומה).

מקורות מימון נוספים למצבה:

  • החברה קדישא מסייעת לנזקקים במימון מצבה על ידי גמ"חים המיועדים במיוחד למטרה זו. המצבה תוקם על ידי קבלנים העובדים עם החברה קדישא למטרה זו.
  • במקרה בו המשפחה אינה מצליחה לממן מצבה, החברה קדישא מכסה את הקבר בשכבת בטון ומוסיפה את פרטי הנפטר.
  • ארגון אחים למען אחים אשר הוקם על ידי אחים שכולים של חללי צה"ל מסייע בהקמת מצבות להורים שכולים שאיבדו את ילדיהם במערכות ישראל.
  • משרד הביטחון מסייע להורים שכולים המעונינים לרכוש מצבה בעודם בחיים לממן מצבה זו. כמו כן מסייע המשרד לבני המשפחה לממן מצבה לאחר פטירת ההורים. הסכומים המוענקים הם: 5160 ₪ לרכישת חלקת קבר, ו- 4390 ₪ לרכישת מצבה.
  • סיוע בהקמת מצבה לניצולי שואה: במסגרת חוק נכי רדיפות הנאצים זכאי בן זוג של ניצול שואה שנפטר לתגמול כספי מטעם המדינה. כמו כן זכאים בני משפחה של ניצולי שואה שנפטרו, כאשר ניצול השואה ובני משפחתו הינם נזקקים, לסיוע במימון הקבורה בהתאם לחוק זה.

משפחות נזקקות שאיבדו את אחד מבני המשפחה, זכאיות למענק פטירה וכן יכולות להיעזר בסיוע במימון מצבה על ידי גופים שונים.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

אל תוותרו על הזכויות שלכם, התקשרו עוד היום לעו"ד הראל יטיב! 
השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

072-3940742 דילוג לתוכן