ועדת ערר

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם מיד

ועדהביטוח לאומי מקבל החלטות לגבי אנשים המוגדרים כנכים, בבואם להיבדק בוועדות רפואיות כדי לקבל קצבאות. במידה שההחלטה שהתקבלה בנוגע לאחוזי הנכות אינה מקובלת על ידי התובע, הוא רשאי להגיש בקשת ערעור לוועדת ערר בביטוח לאומי.

המוסד מקיים שלושה סוגים של ועדות ערר: ועדת ערר שדנה באחוזי הנכות הרפואית, ועדת ערר שדנה בדרגת האי כושר וועדת ערר לשירותים מיוחדים. בנוסף, ביטוח לאומי מאפשר להגיש ערעור על החלטות של פקיד התביעות בנושאים אחרים. למידע נוסף בנושא הועדות הרפואיות ובמיוחד ועדת ערר בביטוח לאומי  באתר committee.co.il

ועדת ערר – נכות רפואית

תובע שנקבע בעבורו כי הנכות הרפואית ממנה הוא סובל עומדת על פחות מ-80% או תובע שנקבע בעבורו כי דרגת האי כושר שלו מגיעה עד 74%, יכולים לעמוד בפני ועדת ערר רפואית ולהגיש ערעור על אחוזי נכות רפואית. על התובע שמעוניין לערער, להגיש לביטוח לאומי בקשה כתובה ומנומקת אודות הערעור תוך 60 יום ממועד קבלת ההודעה הראשונה על אחוזי הנכות.

תובע שמערער חייב לקחת בחשבון כי ועדת ערר רפואית רשאית לשנות את אחוזי הנכות אותם קיבל, כלומר להעלות אותם או להוריד אותם, או פשוט להשאירם כפי שהיו.

חשוב לדעת כי ועדת ערר רפואית קובעת את ההחלטה הסופית, ומידה שהתובע מעוניין שוב לערער, עליו להגיש שאלת חוק בבית הדין לעבודה. גם את הבקשה הזו יש להגיש תוך 60 יום מהמועד בו התובע קיבל את הודעתה של ועדת הערר הרפואית.

ועדת ערר – דרגת אי כושר

תובע אשר נקבע בעבורו כי הוא לא איבד את כושר ההשתכרות או שהוא כן איבד אותו אך פחות מ-50%, ותובע אשר נקבע בעבורו כי דרגת האי כושר מגיעה עד 74% ולא למעלה מזה, יכולים לעמוד בפני ועדת ערר לאי כושר ולערער על ההחלטה שהתקבלה לגבי הדרגה אותה קיבלו.

תובע אשר מגיש ערעור לוועדת ערר צריך לקחת בחשבון כי הוועדה יכולה להוריד את אחוזי הדרגה, להעלותם או להשאירם כפי שהם.

בקשת הערעור תימסר לביטוח לאומי כתובה ומנומקת, לא יאוחר מ-60 יום ממועד קבלת ההודעה הראשונה בדבר גובה הדרגה.

חשוב לציין כי ההחלטה של ועדת ערר לעניין אי כושר היא סופית, ואם תובע מעוניין להגיש ערעור בנוגע להחלטה זו עליו לפנות בשאלת חוק בבית הדין לענייני עבודה. הערעור יימסר תוך 60 יום ממועד קבלת ההודעה של ועדת ערר לענייני כושר עבודה.

ועדת ערר – שירותים מיוחדים

תובע שאינו מרוצה מגובה הקצבה שאושרה בעבורו על ידי ביטוח לאומי, תובע שקיבל דחייה בנוגע לתביעתו או תובע שאינו מרוצה מהתאריך שבו הוא זכאי לקצבה, רשאי להגיש ערעור בתנאי שהוא עומד באחד הקריטריונים:

  • התובע בעל 60% לפחות של נכות רפואית והוא מקבל קצבת נכות כללית.
  • התובע בעל 75% לפחות של נכות רפואית אך הוא לא מקבל קצבת נכות כללית.
  • התובע היה זכאי לקצבת שירותים מיוחדים בטרם הגיע לגיל הפנסיה.

התובע יגיש את הערעור לביטוח לאומי תוך 90 יום ממועד קבלת ההחלטה.

ערעור על החלטות פקידי תביעות

פקידי תביעות הם אלה שמקבלים את הנתונים לגבי כל התובעים וקובעים את ההחלטות בדבר דרגת האי כושר.

כל החלטה אחרת שלא קשורה באי כושר כמו למשל השכלת המבוטח, גיל, תקופות עבודה והכנסות מעבודה או ממקורות אחרים, התובע (שלגביו נתקבלו החלטות אלו) רשאי להגיש ערעור בפני בית הדין האזורי לענייני עבודה. על התובע להגיש את בקשת הערעור לא יאוחר מ-12 חודשים מהמועד בו קיבל את הודעת פקיד התביעות בנוגע להחלטה לגביו.

משרד עו״ד הראל יטיב

אנו מתמקדים בסיוע לאנשים במיצוי זכויותיהם מהביטוח הלאומי. כולל ייעוץ מקצועי, סיוע במילוי טפסים וניהול הליכים מול הביטוח הלאומי. הצוות שלנו מורכב ממומחים בתחום הביטוח הלאומי, שיודעים להתמודד עם מגוון רחב של סיטואציות ולהביא לתוצאות מיטביות ללקוחותינו.

אל תוותרו על הזכויות שלכם, התקשרו עוד היום לעו"ד הראל יטיב! 
השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי

072-3940742 דילוג לתוכן